Google διαφημίσεις

e-βασιλόπιτες

Εταιρική e-βασιλόπιτα


e-βασιλόπιτα ΣΥΛΛΟΓΩΝ
e-βασιλόπιτα Λυκείων


και ΣΥΛΛΟΓΩΝ
facebook e-βασιλόπιτα


για μέλη, θαυμαστές
Ξενοδοχείου-Hotel


Ταξ. Πρακτορείου
Νομών της Ελλάδος


για τους κατοίκους

Κανένα από τα ετήσια έθιμα του Ελληνισμού δεν τηρείται τόσο απαράβατα από τους Νεοέλληνες, όπου κι αν βρίσκονται στα πέρατα του κόσμου, και δεν έχει τόσο βαθιές ρίζες στο χρόνο, όσο η βασιλόπιτα της πρωτοχρονιάς. Γιατί ανέκαθεν, με το κρυμμένο “φλουρί”, συμβολίζει την εύνοια της τύχης και μετατρέπεται σε μέσο, που θα φανερώσει τον τυχερό του χρόνου.
Στ΄ αλήθεια ο Νεοέλληνας, ως μέλος μιας οικογένειας, μιας Ομάδος, ενός Συλλόγου ή μιας κοινωνίας οργανωμένων ατόμων, δεν εννοεί αλλαγή του χρόνου, χωρίς την κοπή της βασιλόπιτας.

Στη σελίδα αυτή σας παρουσιάζουμε την μεταφορά του εθίμου μας αυτού στο internet, σε μια ξεχωριστή, ιδιαίτερη μορφή, την e-βασιλόπιτα.
Παρακάτω ακολουθεί μια περιληπτική περιγραφή της εκδήλωσης της κοπής μιας e-βασιλόπιτας με εικόνες που υπάρχουν στις παραπομπές(link)

Σε μια ιστοσελίδα μια ζωγραφιστή βασιλόπιτα κόβεται μια συγκεκριμένη μέρα και ώρα απο τον Οικοδεσπότη (από εσάς δηλαδή) κάνοντας ΚΛΙΚ σε ένα μαχαίρι.
Κάθε καλεσμένος-εγγεγραμμένος, την ίδια μέρα και ώρα, σε μια άλλη ιστοσελίδα όπου υπάρχει η λίστα των εγγεγραμμένων με αλφαβητική σειρά, κανει κλικ στο όνομά του και μεταφέρεται στο virtual ΤΡΑΠΕΖΙ του, όπου θα περιμένει να έρθει το κομμάτι του.
Οταν εμφανιστεί το κομμάτι δίπλα στο όνομά του κάνει κλικ επάνω του αυτό γυρίζει ανάποδα και έτσι βλέπει αν έχει το ΦΛΟΥΡΙ ή κάποιο ΣΗΜΑΔΙ-ΔΩΡΟ

DEMO εταιρική e-βασιλόπιτα ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Δεν είναι απαραίτητο οι καλεσμένοι να βρίσκονται μπροστά στον υπολογιστή τους την ώρα της κοπής.
Το κομμάτι τους μπορούν να το ψάξουν και οποιαδήποτε άλλη ώρα-μέρα μετά την κοπή.

ΚΛΙΚ στην εικόνα δίπλα για να κόψετε τώρα μια demo e-βασιλόπιτα

Έχετε τη δυνατότητα να αντιστοιχείσετε σε κάθε ΣΗΜΑΔΙ(ΦΑΣΟΛΙ, ΣΙΤΑΡΙ, ΚΟΥΚΙ κλπ) κάποιο ΔΩΡΟ της επιλογής σας, ίσως από τα προϊόντα σας.
Στην τελευταία παραπομπή(εικόνα) μπορείτε να δείτε, πως είναι ολόκληρη η ιστοσελίδα που βλέπει ο κάθε καλεσμένος, δηλαδή
Τις θέσεις A,B,C,D,Ε όπου προβάλλονται διαφημίσεις του Οικοδεσπότη
Την παραπομπή ΦΛΟΥΡΙ-ΔΩΡΑ στην οποία μπορουν οι καλεσμένοι να δουν τί είναι το ΦΛΟΥΡΙ και τι τα ΔΩΡΑ.
Επίσης τη θέση του ΛΟΓΟΤΥΠΟΥ, της ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ και του χαιρετισμού(ευχές) του Οικοδεσπότη.

Η παραδοσιακή κοπή βασιλόπιτας, η ατμόσφαιρα που κυριαρχεί όταν συγκεντρωνόμαστε όλοι γύρω απο το τραπέζι, δεν μπορεί να αντικατασταθεί με καμιά εικονική ή άλλη μορφή τήρησης του εθίμου αυτού, μπορεί όμως η ιστοσελίδα www.vasilopita.gr να βοηθήσει στη διατήρηση και στη διάδοση του εθίμου αυτού και να δώσει την ευκαιρία στη νεολαία μας να "αγγίξει" τις παραδόσεις του Ελληνισμού τις ημέρες των εορτών της πρωτοχρονιάς, μέσα από το internet το οποίο αποτελεί έναν πολύ οικείο δικό τους χώρο.


.. όταν ο νοικοκύρης έκοβε την βασιλόπιτα μοίραζε τα κομμάτια ως εξής: ....Το πρώτο ήτανε του νοικοκυριού, το δεύτερο του Αϊ-Βασίλη, το τρίτο της νοικοκυράς, το τέταρτο της δουλειάς, τα υπόλοιπα των μελών της οικογένειας, ένα για τους φτωχούς και ένα για τους ξένους.
(έθιμα από ΒΙΘΥΝΙΑ-ΠΡΟΠONTIΔΑ ΑΝ. ΘΡΑΚΗ)


Ο DIAKTINISMOS παρουσίασε την e-Βασιλόπιτα στην Infosystem - Polis 2009 Θεσ/νίκη 26 με 29 Νοεμβρίου ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 6 STAND 8

Infosystem - Polis 2009
e-βασιλόπιτα, Το πιο όμορφο πρωτοχρονιάτικο έθιμο του Ελληνισμού στο internet σε μια ξεχωριστή (virtual) εικονική μορφή. Copyright DIAKTINISMOS 2001.

22.11.2009
Διαβάστηκε: 2590 φορές

[ Back | Home | Top ]
Copyright multimedia-diaktinismos© 2001. All Rights Reserved.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του vasilopita.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ- ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ-PRIVACY POLICY

Αναπαραγωγή Σελίδας: 0.057 δευ. και 10 Inquiries to a database for 0.004 δευ.