Google διαφημίσεις

ΒΟΗΘΕΙΑ-HELP


Με τη συμμετοχή σας το ξεχωριστό
αυτό 'ΑΝΤΑΜΩΜΑ' του απανταχού
Ελληνισμού και φιλελλήνων,
γίνεται ακόμη πιο μεγάλο.
*
With your registration, you support
the preservation and
dissemination of traditions
and customs of the Hellenism.

Πως μοιράζονται τα "φιλιά" στα τραπέζια (ομάδες)

Οι εγγεγραμμένοι χωρίζονται τυχαία σε ομάδες-τραπέζια των είκοσι ατόμων και όταν κόβεται** το πρωτο κομμάτι τότε παίρνει κομμάτι (φιλί) ο πρώτος σε κάθε τραπέζι, όταν κόβεται το δεύτερο κομμάτι τότε παίρνει κομμάτι ο δεύτερος σε κάθε τραπέζι και ούτω καθ' εξής.

**Από ποιόν γίνεται η κοπή

Την e-βασιλόπιτα την κόβουν οι οικοδεσπότες (Hosts) της εκδήλωσης σε ειδική ιστοσελίδα, την ημερομηνία και ώρα που έχει ορισθεί και αυτό γίνεται ως εξής:
Αφού πληκτρολογήσει τον κωδικό της κοπής, εμφανίζεται στην οθόνη μια βασιλόπιτα και ένα μαχαίρι. Με είκοσι συνολικά κλικ στο μαχαίρι (ένα κλικ ανά δέκα δευτερόλεπτα περίπου) ολοκληρώνεται η κοπή.

Τη χρονική διάρκεια της κοπής την καθορίζει ο οικοδεσπότης, από το χρόνο που θα μεσολαβεί ανάμεσα σε δύο κλικ.

Η κοπή μπορεί να γίνει από οποιοδήποτε υπολογιστή, από το σπίτι, από το γραφείο, ή ακόμη και από το smartphone του οικοδεσπότη.

Οι εγγεγραμμένοι έχουν τη δυνατότητα να ψάξουν το κομμάτι τους, οποιαδήποτε μέρα μετά την κοπή είτε ήταν online τη στιγμή της κοπής είτε όχι.

Κάντε κλικ επάνω του, αυτό θα γυρίσει ανάποδα, αν έχει ΦΛΟΥΡΙ θα γίνει όλο το κομμάτι ένα φλουρί, αν δεν έχει......δεν θα γίνει.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: κάντε ΚΛΙΚ περιμένετε 4-6 δευτερόλεπτα και δείτε το κομμάτι να γυρίζει ανάποδα. Τι τύχατε;

Κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ μπορείτε να δείτε ένα τραπέζι σε μια κομμένη DEMO e-βασιλόπιτα.

Πως θα ψάξετε το κομμάτι σας. (Εγγραφές δωρεάν για κάθε ηλικία)

Tην ημέρα και ώρα της κοπής, ή κάποια μέρα μετά την κοπή, θα κάνετε κλικ στο [Εισοδος-Login] για να μεταφερθείτε στο τραπέζι σας (δείτε στην αριστερή στήλη), εκεί θα κάνετε κλικ στο κομμάτι που θα εμφανισθεί, ή που θα βρίσκεται δίπλα στο όνομά σας, τότε αυτό θα γυρίσει ανάποδα και έτσι θα δείτε αν ας έτυχε Φλουρί ή κάποιο Σημάδι.

Σημειώστε ότι, δεν είναι απαραίτητο να είστε online τη στιγμή της κοπής διότι. το κομμάτι σας μπορείτε να το ψάξετε και οποιαδήποτε άλλη μέρα μετά την κοπή.

Πως θα αυξήσετε τους βαθμούς της τύχης σας

Αν σας ενδιαφέρει να να αυξηθεί ή να μην ελατωθεί η τύχη σας, τότε θα πρέπει να επισκέπτεστε συχνά το τραπέζι σας,[ΕΙΣΟΔΟΣ] και να ελέγχετε αν υπάρχει Καλικάντζαρος ή Ξωτικό.
Οταν εμφανισθεί στο τραπέζι σας Καλικάντζαρος, τότε κλέβει τους μισούς βαθμούς της τύχης σας και για να τους πάρετε πίσω πρέπει (πριν φύγει) να κρεμάσετε ένα κόσκινο. Δηλαδή κλικ στο όνομά του και μετά κλικ στο κόσκινο.
Οταν εμφανισθεί Ξωτικό και προλάβετε να της πάρετε το πέπλο πριν φύγει, τότε σας διπλασιάζει τους βαθμούς σας. (δείτε σχετικές εικόνες παρακάτω)



Τους βαθμούς της τύχης σας τους βλέπετε στο τραπέζι σας όταν περνάτε με το mouse πάνω από το όνομά σας.
Με τον ίδιο τρόπο βλέπετε και τους βαθμούς της τύχης των άλλων ονομάτων που είναι στο ίδιο τραπέζι με εσάς.

Τα "φιλιά", τα ΣΗΜΑΔΙΑ και οι συμβολισμοί τους

"Στα παλιά τα χρόνια" στην παραδοσιακή βασιλόπιτα σε κάποιες περιοχές της Ελλάδας, εκτός από το νόμισμα που συμβόλιζε τον τυχερό του χρόνου, τοποθετούσαν και ΣΗΜΑΔΙΑ τα οποία είχαν κάποιο συμβολισμό.
Το καλάμι-κλαδάκι πχ συμβόλιζε τον γραμματιζούμενο (τον καλαμαρά), δηλαδή αυτός που το έβρισκε στο κομμάτι του θα ήταν το νέο έτος καλός στα γράμματα.

Ανατρέχοντας στη λαογραφία μας και στα έθιμα του Ελληνισμού βλέπουμε ότι, η περισσότερο συνηθισμένη πατροπαράδοτη ελληνική πρωτοχρονιάτικη πίτα ήταν η αλμυρή, πολύφυλλη και με κύριο στοιχείο γέμισης το κρέας.

Ετσι, για παράδειγμα, η ηπειρώτικη και η θρακιώτικη παράδοση απαιτούσαν βασιλόπιτα με κοτόπουλο, ή με χοντροκομμένο αρνίσιο κιμά.
Και εκτός από το νόμισμα, ανάλογα με το επάγγελμα των μελών της οικογένειας, τοποθετούσαν σαν “σημάδια”, μικρό ξυλάκι, μικρό κουκουνάρι, φύλλο πουρνάρι, καλάμι-κλαδάκι άχυρο, σταυρουδάκι κλπ.

Στην Ήπειρο, Δυτική Μακεδονία και στη Θράκη, όταν έρχονταν ο καιρός , να μοιράσει ο πατέρας της μεγάλης πατριαρχικής οικογένειας το βιός του στους γιους, άφηνε στη χάρη του Αι-Βασίλη να κρίνει το τι έπρεπε να πάρει ο καθείς.
Ετσι στη μεγάλη βασιλόπιτα τα “σημάδια” δεν έμπαιναν για ευχή, αλλά για “ τάξιμο”. Και τα κομμάτια της τα ονόμαζαν “φιλιά”. Σ΄ όποιου γιου το “φιλί” έπεφτε το νόμισμα, θα έπαιρνε το σπίτι. Σ΄ όποιου το φασόλι, το ποτιστικό χωράφι. Το στάρι ,το ξηρικό χωράφι. Η κληματόβεργα, το αμπέλι. Το άχερο τα ζωντανά κ.λ.π.

..χρειαζόμαστε και τη δική σας στήριξη
για να αναβιώσουμε ξεχασμένες λαϊκές
μας παραδόσεις, μέσω της e-βασιλόπιτας
στο παγκόσμιο χωριό.
*
Καλικάντζαροι και Ξωτικά
Νεράιδες
Καλικάντζαροι και Ξωτικά έρχονται στην e-βασιλόπιτα σε άτακτα χρονικά διαστήματα.
Οι Καλικάντζαροι, ο Μανδρακούκος, ο Μαλαγάνας και ο Γουρλός, κλέβουν βαθμούς!!



Οταν εμφανισθεί στο τραπέζι σας Καλικάντζαρος, τότε κλέβει τους μισούς βαθμούς της τύχης σας. Για να τους πάρετε πίσω πρέπει(πριν φύγει) να κρεμάσετε ένα κόσκινο. Δηλαδή κλικ στο όνομά του και μετά κλικ στο κόσκινο.

Οι καλικάντζαροι στη λαϊκή μας παράδοση
Σχετικά με την εμφάνισή τους: Είναι σαν τους ανθρώπους, όμως είναι μαυριδεροί με κόκκινα μάτια, τράγινα πόδια, με χέρια σαν της μαϊμούς και με τριχωτό όλο το σώμα και πολύ πολύ κουτοί. Αλίμονο σ'όποιον συναντήσουν νυχτιάτικα! Δεν τον αφήνουν σε χλωρό κλαρί, που λέμε. Τον τραβολογούν, τον πειράζουν, καβαλικεύουν στους ώμους του, χορεύουν ολόγυρά του κι άλλα πολλά.
Γενικά άκακα πλάσματα, αλλά πειραχτήρια, ζαβολιάρηδες και χαζοί.

Πώς να διώξεις τους καλικάντζαρους
Η λαϊκή παράδοση λέει ότι, έβαζαν στο άνοιγμα της καπνοδόχου ή πίσω από την πόρτα του σπιτιού ένα κόσκινο.
Ο καλικάντζαρος και περίεργος είναι και «μπιτ για μπιτ κουτός». Μόλις το δει, στέκεται κι αρχίζει να μετράει τις τρύπες του· ένα δύο! Ένα δύο! Ένα δύο! Παρακάτω δεν ξέρει να μετρήσει, γιατί μπερδεύεται!. Έτσι περνάει η ώρα, ξημερώνει και σαν λαλήσει ο πρώτος πετεινός πρέπει να εξαφανιστεί.

Αυξήστε τους βαθμούς της τύχης σας για το φλουρί!. Αρχικοί βαθμοί τύχης 100*

Αν σας ενδιαφέρει να αυξηθεί ή να μην ελαττωθεί η τύχη σας (οι βαθμοί σας), τότε θα πρέπει να επισκέπτεστε συχνά το τραπέζι σας,[Login-Είσοδος] και να ελέγχετε αν υπάρχει Καλικάντζαρος ή Ξωτικό.
Μηδέν οι βαθμοί της τύχης σας δεν γίνονται ποτέ. Το ελάχιστο είναι ένας βαθμός.

* Οι βαθμοί σας τη στιγμή της εγγραφής σας είναι εκατό(100) εκτός και αν έχουν ήδη αρχίσει οι εμφανίσεις καλικαντζάρων και ξωτικών οπότε, τότε ξεκινάτε με όσους βαθμούς έχει ο χρήστης που έχει τους λιγότερους από όλους τους εγγεγραμμένους.

Οσο περισσότεροι είναι οι βαθμοί σας, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχετε να τύχετε Φλουρί.
Οι Καλικάντζαροι και τα Ξωτικά έρχονται και φεύγουν σε άτακτα χρονικά διαστήματα.

Τα Ξωτικά, η Λαμπετία, η Αστέρω και η Ζαφείρω, προσθέτουν βαθμούς!!




Όταν εμφανισθεί Ξωτικό δεν αφαιρεί βαθμούς. Αν όμως προλάβετε πριν φύγει και της πάρετε το πέπλο, τότε σας διπλασιάζει τους βαθμούς σας. Δηλαδή κλικ στο όνομά της και μετά κλικ στο πέπλο της.

Τα ξωτικά (Νεράιδες) και τα ονόματά τους κατά τη λαϊκή μας παράδοση.

Κάθε μια νεράιδα είχε τ’ όνομά της, σαν τους ανθρώπους και η βασίλισσά τους, η Νεραϊδάρα τα ξέρει και της μιλεί καθεμιάς με το όνομά της.
Ο κόσμος αναφέρνει πολλά ονόματα: Γαρούφω, Γαρουφαλιά, Τριανταφύλλη, Μηλίτσα, Κανέλλα, Λεϊμονιά, Αργύρω, Ασήμω, Χρυσάφω, Ζαφείρω, Καλλιόπη, Μελπομένη, Ουρανία, Αρετή, Ακριβή, Αγλαΐα, Λαμπετία, Πυργούλα, Αστέρω, Αγράφω, Ζουγράφω, Παγώνα και Σμαράγδω, τo όνομα της κουτσής νεράιδας. Άλλη τη λέγανε Πουρναροπηδήστρα, άλλη Λάμια, άλλη Γελούσα.

Οι λαϊκές μας παραδόσεις λένε ότι, αν έπαιρνες το πέπλο ενός ξωτικού τότε σου εκπλήρωνε κάθε σου επιθυμία.

20.09.2006
Διαβάστηκε: 25739 φορές

[ Back | Home | Top ]
Copyright multimedia-diaktinismos© 2001. All Rights Reserved.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του vasilopita.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ- ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ-PRIVACY POLICY

Αναπαραγωγή Σελίδας: 0.100 δευ. και 10 Inquiries to a database for 0.002 δευ.