Google διαφημίσεις
ΚΟΠΗ 2007
Τυχεροί και χαιρετισμοί (Ελληνισμού).

ΤΟ ΕΘΙΜΟ ΤΗΣ ΚΟΠΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ


e-ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ 2007 ολου του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ και φιλελλήνων


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ολοκληρώθηκε στις 24 και 25 Φεβρουαρίου με επιτυχία για 4η συνεχόμενη χρονιά, η κοπή της εικονικής(virtual) e-ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ 2007 όλου του Ελληνισμού και φιλελλήνων στο INTERNET στην οποία φέτος συμμετείχαν 2266 άτομα (ΕΛΛΗΝΕΣ και ΦΙΛΕΛΛΗΝΕΣ από όλο τον κόσμο)


Η Κοπή της e-ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ 2007 άρχισε το Σάββατο 24-02-07 στις 13:30 κόβοντας, από το Studio της ΕΤ3 TV στην εκπομπή ΔΙΑΣΠΟΡΑ , δύο κομμάτια προς τιμήν του Επίτιμου προέδρου του ΣΑΕ Α. Αθενς, κατόπιν 4 κομμάτια έκοψε ο Πρόεδρος του ΣΑΕ κ. Στέφανος Ταμβάκης από τον Υπολογιστή του στο γραφείο του στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, κατόπιν ακολούθησαν οι Συντονιστές οι οποίοι έκοψαν από ένα κομμάτι (οι ίδιοι ή ε εκπρόσωπός τους) από τις χώρες τους με την ακόλουθη σειρά, ημερομηνία και ώρα Ελλάδος:Ο Συντονιστής Περιφέρειας ΣΑΕ ΑΦΡΙΚΗΣ ΕΓΓΥΣ ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ κ. Χάρης Γκουβέλης 24-2-07 14:30

Ο Συντονιστής Περιφέρειας ΣΑΕ ΕΥΡΩΠΗΣ κ. Γιώργος Αμαραντίδης 24-2-07 15:00μμ

Ο Συντονιστής Περιφέρειας ΣΑΕ ΗΠΑ κ. Θεόδωρος Σπυρόπουλος 24-2-07 20:00μμ

Ο Συντονιστής Περιφέρειας ΣΑΕ ΚΑΝΑΔΑ κ. Κώστας Μενεγάκης 24-2-07 21:00μμ

Ο Συντονιστής Περιφέρειας ΣΑΕ ΩΚΕΑΝΙΑΣ Γιώργος Αγγελόπουλος 25-2-07 10:00πμ

Ο Συντονιστής Περιφέρειας ΣΑΕ ΧΩΡΩΝ ΠΡΩΗΝ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ κ. Ιβάν Σαββίδης Κυριακή 25-2-07 16:00

και
Ο Συντονιστής Περιφέρειας ΣΑΕ ΝΟΤΙΑΣ και ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ κ. Νικηφόρος Νικολαΐδης Κυριακή 25-2-07 16:30
Χαιρετιστήριο μήνυμα, στην εκδήλωση αυτή που ΕΝΩΝΕΙ τον ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ και τους ΦΙΛΕΛΛΗΝΕΣ σε όλο τον κόσμο με ένα ξεχωριστό τρόπο, έστειλαν (από το 2004 που άρχισε), ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ο Τέως Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου κ. Γ. Ιακώβου, ο Επίτιμος Πρόεδρος του ΣΑΕ ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΘΕΝΣ, ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο Πρόεδρος του ΣΑΕ κ. Στέφανος Ταμβάκης και οι 7 Περιφερειακοί Συντονιστές, οι τέως Υφυπουργοί εξωτερικών κ. κ. Π. Σκανδαλάκης και Γιάννης Μαγκριώτης, η Βουλευτής Ροδόπης κ. Χρύσα Μανωλιά μέλος της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για τον Απόδημο Ελληνισμό και εκπρόσωποι του Ελληνισμού.Στην e-ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ εκτός από τα 7 ΦΛΟΥΡΙΑ, τα οποία είναι πραγματικά ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΤΑ ΕΠΙΧΡΥΣΑ 24k ΑΣΗΜΙ 999ο αντίγραφα εποχης ΜΕΓ. ΚΩΝ/ΝΟΥ 324μχ, έχει και ΣΗΜΑΔΙΑ (Σιτάρι, Κουκί, Κλαδάκι, Φασόλι, ΡΟΔΙ κλπ) όπως τοποθετούσαν στις παραδοσιακές Βασιλόπιτες οι προηγούμενες γενιές, των παππούδων μας και προπαππούδων μας σε κάποιες περιοχές της Ελλάδος.
Η σημασία των ανωτέρω ΣΗΜΑΔΙΩΝ περιγράφεται από την λαογράφο κ. Α. Τζηνίκου στην ιστοσελίδα στο "ΕΘΙΜΟ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ".Η κοπή φέτος είχε 7 ΦΛΟΥΡΙΑ και έγινε τόσο αργά λόγω της πρόσφατης ανάληψης καθηκόντων από το νέο Προεδρείο του ΣΑΕ που προέκυψε από τις εκλογές του περασμένου Δεκεμβρίου.
ΤΑ 7 ΦΛΟΥΡΙΑ* ΤΗΣ e-ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ 2007 έπεσαν στους1. Christos C. BUKOWSKO ΠΟΛΩΝΙΑ

..... θα ήθελα να σας συγχαρώ για την σπουδαία αυτή πρωτοβουλία την οποία διοργανώνετε, που ενώνει όλο τον Ελληνισμό του εξωτερικού!
Δεν είχα κερδίσει φλουρί από τότε που ήμουν παιδί και χάρηκα ιδιαίτερα, γιατί πριν χρόνια έχασα 1 νόμισμα Κωνσταντινάτο που μου είχαν χαρίσει & φορούσα ως φυλαχτό γύρω απ το λαιμό!
Στη φωτογραφία είμαι με την σύζυγό μου.
Christos C.

2. DESPINA TATA από SOUTH EASTON USA

3. Salvador Martinez Ruiz από Valencia ΙΣΠΑΝΙΑ

4. ELLI FIKARDOU από PAFOS ΚΥΠΡΟΣ
Σας ευχαριστώ, και πάλι σας συχαίρω που με τόση διάθεση προσπαθήτε να αναδείξετε την παράδοση, των ηθών και των εθίμων, της διαφορετικότητας και των κοινών στοιχείων που ενώνουν τους Έλληνες από όλα τα μέρη του κόσμου.
Με εκτίμηση
Έλλη Φικάρδου

Prota apola sas sixero giauti sas tin iperoxi idea na fernete olous tous elines toso konta esto kian ine poli makria o enas me ton allo. I anadixi this paradosi, ton ithon kai ton ethimon, tis diaforetikotitas alla kai ton kino stixio pou enonou kathe ellina mas ferni akoma pio konta.
Me ektimisi
Elli Fikardou

5. Filia Karagiannidis από SUTTON NSW ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

6. MICHAIL NEROULAS από TORONTO ONTARIO ΚΑΝΑΔΑΣ

Thank you very much
I wish to ALL a healthy and prosperous year ahead Congratulations to all involved at e-vasilopita

Σας ευχαριστώ πολύ
Εύχομαι σε όλους τους απανταχού έλληνες ένα υγιές και ευτυχισμένο έτος Συγχαρητήρια σε όλους στην e-vasilopita.
Μιχαήλ Νερουλάς

και 7. Amira Fathi από Cairo ΑΙΓΥΠΤΟΣ.
 ΕΤΥΧΕ ΤΟ ΕΒΔΟΜΟ ΦΛΟΥΡΙ-7th FLOURI
Dear Sirs,

I would like to thank all the sponsors of e-vasilopita. It is very good idea to gather the Greeks and lovers of Greece all over the world.
I would like to greet all the Greek people all over the world, especially Greeks living in Egypt, because through my dealing with the Greeks in Egypt, I discover that the Greeks are the most civilized nation in the world.
I hope that I were Greek. Believe me, I don�t say that because I win the gold coin, but it is my real feeling. Greeks are very helpful, they help any person regardless his nationality or religion.
Finally I hope best regards for all the Greeks all over the world. My great dream is travelling to Greece after graduation and living there the rest of my life to be among the nice nation forever.

Amira Fathi Meseilhi HegaziΚάθε επισκέπτης της ιστοσελίδας www.vasilopita.gr μπορεί να δει τους τυχερούς που εμφανίστηκαν, κάνοντας ΚΛΙΚ στο «Είσοδος Επισκέπτη», όπου εμφανίζεται ένα από τα virtual ΤΡΑΠΕΖΙΑ και το τι «ΣΗΜΑΔΙ» έπεσε στον καθένα, στο τέλος του τραπεζιού, κάτω υπάρχουν τα ονόματα τους.* ΤΑ ΦΛΟΥΡΙΑ ΒΓΗΚΑΝ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ e-ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΞΗΣ ΤΡΟΠΟ:

Στην αρχή επιλέχτηκαν τυχαία 7 απο τις κατωτέρω 9 περιοχές-περιφέρειες
1.ΕΥΡΩΠΗ, ΠΡΩΗΝ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ-ΠΡΩΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΜΠΛΟΚ, ΑΦΡΙΚΗ-ΕΓΓΥΣ ΑΝΑΤΟΛΗ, ΩΚΕΑΝΙΑ-ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗ, ΝΟΤΙΑ-ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ, ΗΠΑ, ΚΑΝΑΔΑΣ, ΕΛΛΑΔΑ, ΚΥΠΡΟΣ.
Κατόπιν, από κάθε μια από αυτές τις 7 περιοχές επιλέχτηκε τυχαία(αυτόματα) ένα άτομο.
Αυτό έγινε για να υπάρχει ΔΙΑΣΠΟΡΑ των ΦΛΟΥΡΙΩΝ σε όλες τις ΗΠΕΙΡΟΥΣ.

Όπως βλέπουμε δεν έχουμε φέτος τυχερούς από ΕΛΛΑΔΑ και από ΝΟΤΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ.
Στην e-ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ 2008 θα υπάρχουν 9 ΦΛΟΥΡΙΑ για να πάρουν όλες οι ανωτέρω Περιοχές.
30 !! Famil-e-ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΕΣ

Σε όσους το κομμάτι έτυχε(ΕΠΕΣΕ) το σημάδι ΡΟΔΙ κερδίζουν μια Famile-ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ για τους συγγενείς τους
για το 2008(μέχρι 20 άτομα). Για περισσότερες πληροφορίες κάντε ΚΛΙΚ ΕΔΩ


Οσοι (στην e-ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ και ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ) έτυχαν στο κομμάτι τους το ΣΗΜΑΔΙ ΡΟΔΙ και ενδιαφέρονται για τη Famile-ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ 2008 που κέρδισαν, παρακαλούμε να στείλουν e-mail στο [email protected]Πρόεδρος Στέφανος Π. Ταμβάκης

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ 2007 ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ
ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΑΕ

Στέλνω σε όλους τους Έλληνες στα πέρατα της γης τις θερμότερες ευχές μου για ένα δημιουργικό και ευτυχισμένο 2007, γεμάτο όνειρα και ιδέες για έναν ακόμα καλύτερο κόσμο. Με σεβασμό, αγάπη και διάθεση προσφοράς προς τους αδύναμους.

Εύχομαι η «πατροπαράδοτη κοπή» της ηλεκτρονικής βασιλόπιτας φέτος, να φέρει εκτός από το φλουρί, ένα ανεκτίμητο κέρδος για όλους: την ενότητα.

Καλή χρονιά!

Φεβρουάριος 2007

Εγκάρδια συγχαρητήρια και το μεγάλο φλουρί σε όλους όσους έκαναν πραγματικότητα για τους απανταχού Έλληνες και Φιλέλληνες αυτή την πολύ χριστιανική, ελληνικότατη παράδοση της κοπής της Βασιλόπιτας, που τόσες ωραίες αναμνήσεις φέρνει στους μεγάλους και προσδοκίες στους μικρούς.

Και εγκάρδιες ευχές σε όλους για ένα δημιουργικό 2007 με υγεία και αγάπη.

Νικηφόρος Νικολαϊδης
Συντονιστής Περιφέρειας
Λατινικής Αμερικής

ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΕΥΤΥΧΙΑ, ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑ.
Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΔΟΚΙΜΑΖΕΙ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΤΗΝ e-BΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΤΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΧΑΙΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΘΙΜΩΝ ΜΑΣ
ΕΥΓΕΤΕ!

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΣΑΕ ΩΚΕΑΝΙΑΣ & ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗΣ
SAE OCEANIA & FAR EAST
http://saeoceania.org.au

SYDNEY 3 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2007

Η κοπή της Βασιλόπιττας μέσω του διαδικτύου έχει γίνει παράδοση.
Και παράδοση γίνεται, ότι αξίζει, ότι είναι χρήσιμο στην κοινωνία.

Συγχαίρω ολους εσάς που σκεφτήκατε και δημιουργήσατε το κόψιμο της Βασιλόπιττας μέσω του διαδικτύου
Η Περιφέρεια Απόδημου Ελληνισμού Ευρώπης εύχεται το 2007 να φέρει το χαμόγελο σε όλα τα παιδιά του κόσμου, τους πλανητάρχες να φέρουν την ειρήνη και να σταματήσουν κάθε πόλεμο. Ο Απόδημος Ελληνισμός έχει αποδείξει, ότι είχει και δύναμη και πίστη, γιατί αντλεί μέσα από τον πανάρχαιο Ελληνικό πολιτισμό τις αρετές, τις αξίες, την αγάπη, την αξιοσύνη και δημιουργεί και προσφέρει στις κοινωνίες που ζεί ευκαιρίες, για ένα καλύτερο μέλλον.
Με τη συνεργασία όλων θα αξιωθεί το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού σε έναν πραγματικό φορέα που εκπροσωπεί τον Ελληνισμό έξω από την Μητέρα Ελλάδα.
Είμαι υπερήφανος που εκπροσωπώ την Ευρώπη και πιστεύω με την καλή συνεργασία της Ελληνικής Πολιτείας, θα έρθουμε πολύ κοντά ο ένας με τον άλλον και θα δημιουργήσουμε προυποθέσεις, για να καταλείξουμε σε αποτελέσματα. Εύχομαι σε όλους του απανταχού Ελληνες υγία, δύναμη, αγάπη και ευημερία.

Γιώργος Αμαραντίδης
Συντονιστής Περιφέρειας Ευρώπης
http://europe.sae.gr


Φεβρουάριος 2007


Ο Ελληνισμος ενδυναμωνει τη θεση του σ' ολο το κοσμο. Αυτο οφειλεται στην δραστηριοποιηση των ελληνικων συλλογων και των ελληνων οσων νιαζονται για το λαο τους.

Ευχομαι το 2007 να εχουμε ολη μας ειρηνη και ομονοια, υγεια, ευτυχια και ευημερια.
Να μας προσεχει ο Θεος και να ευλογει της δραστηριοτητες του λαου μας.


Ο Συντονιστής Περιφέρειας χωρών πρώην Σοβιετικής Ενωσης

Ιβάν Σαββίδης


http://www.sae.gr

10.05.2007
Διαβάστηκε: 5715 φορές

[ Back | Home | Top ]
Copyright multimedia-diaktinismos© 2001. All Rights Reserved.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του vasilopita.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ- ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ-PRIVACY POLICY

Αναπαραγωγή Σελίδας: 0.208 δευ. και 10 Inquiries to a database for 0.011 δευ.