Google διαφημίσεις

e-βασιλόπιτα 2013


 
   
 e-βασιλόπιτα© του απανταχού Ελληνισμού και φιλελλήνων


 

Ολοκληρώθηκε η κοπή της e-βασιλόπιτας© 2013, (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)
Ολοκληρώθηκε στις 21-2-2013 ("Παγκόσμια Ημέρα Μητρικής Γλώσσας" UNESCO) με επιτυχία, με τη συμμετοχή 5398 εγγεγραμμένων, η κοπή της e-βασιλόπιτας© 2013 του απανταχού Ελληνισμού και φιλελλήνων η οποία φέτος έγινε για πρωτη φορά απο αντιπροσωπευτικές Κοινότητες, Εκπαιδευτήρια, Ομάδες του απόδημου Ελληνισμού στην www.vasilopita.gr

Το φλουρί φέτος έπεσε στην κ. Georgia Haldes Ligori από το Chicago, Illinois.

Εκτος από το φλουρί, υπάρχουν και σημάδια-σύμβολα οπως ρόδι, φύλλο ελιάς, κουκουνάρι, σιτάρι, κλήμα κλπ τα οποία έχουν το συμβολισμό τους για το νέο έτος. Οσοι έτυχαν το σύμβολο Φύλλο Ελιάς κερδίζουν κάποια από τα προϊόντα-δείγματα των δωροθετών.

Παρακαλείσθε αν τύχατε Φύλλο Ελιάς ή Ρόδι, να επικοινωνήσετε μαζί μας με e-mail στο [email protected] το αργότερο μέχρι 31 Μαρτίου. Στο e-mail γράψτε Ονοματεπώνυμο, κωδικό και το σύμβολο που σας έτυχε.Πως και από ποιους έγινε η κοπή

Αναλυτικά, η κοπή άρχισε στις 21-2-2013 το πρωί από τη Βενεζουέλα,
I) από την κ. Χρύσα Μπακοπούλου εκπρόσωπο της Ελληνικής ορθόδοξης Κοινότητας Καράκας Βενεζουέλας, στις 7:30πμ ώρα Ελλάδος (1:30πμ ώρα Βενεζουέλας)
II) συνεχίστηκε στις 10:00πμ ώρα Ελλάδος (21:00μμ ώρα Αλάσκας) από τη Διευθύντρια του Ελληνικού Σχολείου Αλάσκας
III) ακολούθησε στις 14:00 το Ελληνικό Κέντρο Πολιτισμού της Μόσχας
και
IV) Ολοκληρώθηκε στις 16:00 με το Ζωγράφειο Λύκειο Κωνσταντινούπολης,

Στην ξεχωριστή αυτή εικονική(virtual) κοπή, λείπει η γεύση και η προσωπική επαφή, μας αγγίζει όμως όλους το κυρίως νόημα της κοπής μιας βασιλόπιτας που είναι, αγάπη, ομόνοια, ισότητα, φιλοξενία, σεβασμός, επικοινωνία, δικαιοσύνη, ενότητα.

...όταν γύριζαν το μεσημέρι απο την εκκλησιά, ο νοικοκύρης έκοβε την βασιλόπιτα και μοίραζε τα κομμάτια ως εξής:
"Το πρώτο ήτανε του νοικοκυριού, το δεύτερο του Αϊ-Βασίλη, το τρίτο της νοικοκυράς, το τέταρτο της δουλειάς, τα υπόλοιπα των μελών της οικογένειας ένα για τους φτωχούς και ένα για τους ξένους"
(έθιμα ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑ-ΒΙΘΥΝΙΑ-ΑΝ.ΘΡΑΚΗ)

Ο συμβολισμός της εκδήλωσης, "όλος ο Ελληνισμός και οι φιλέλληνες, την ίδια μέρα, γύρω από ένα παγκόσμιο virual τραπέζι σε ένα από τα πιο χαρακτηριστικά πρωτοχρονιάτικα έθιμα του Ελληνισμού για να ψάξουμε για το ΦΛΟΥΡΙ και τα ΣΗΜΑΔΙΑ της e-βασιλόπιτας"
...ένα για τους φτωχούς και ένα για τους ξένους.


Ευχαριστούμε το Ελληνικό Σχολείο-Κοινότητα Αλάσκας(Anchorage), το Hellenic culturalcenter (Μόσχα), την Comunidad Ortodoxa Griega Caracas Venezuela, το Ζωγράφειο Λύκειο Κωνσταντινούπολης για τη συμμετοχή τους ως οικοδεσπότες.

Με τη δική σας συμμετοχή το ξεχωριστό αυτό "ΑΝΤΑΜΩΜΑ" γίνεται ακόμη πιο μεγάλο.
Σας ευχαριστούμε πολύ

Ζήσης Κυριακάκης
Ομάδα υποστήριξης e-βασιλόπιτας www.vasilopita.gr

Aπό την Ελληνική Κοινότητα Αλάσκας σας προωθούμε την κατωτέρω ανακοίνωση :
Δεχόμαστε Δωρεές για την αποπεράτωση της πρώτης Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Αλάσκα που θα είναι και η πιο Βόρεια στον κόσμο. Χρειαζόμαστε ακόμα πολλές αγιογραφίες, το εικονοστάσι, αγία τράπεζα και όλα τα εκκλησιαστικά είδη για να λειτουργήσει! Η κοινότητα μας είναι πολύ μικρή (70 οικογένειες) και κάνουμε τρομερές προσπάθειες για να συγκεντρωσουμε χρήματα να την τελειώσουμε.
Μπορείτε να μας βρείτε στο www.transfiguration.ak.goarch.org και στο Alaska Greek Festival Facebook.


   
 
facebook Facebook twitter Twitter

 
© e-βασιλόπιτα e-αυγομαχία copyright DIAKTINISMOS 2001
Agiou Georgiou 12 Komotini 69100 GR Tel.+30-2531-100794 e-mail [email protected]
 
 


11.08.2013
Διαβάστηκε: 2785 φορές

[ Back | Home | Top ]
Copyright multimedia-diaktinismos© 2001. All Rights Reserved.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του vasilopita.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ- ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ-PRIVACY POLICY

Αναπαραγωγή Σελίδας: 0.055 δευ. και 10 Inquiries to a database for 0.004 δευ.