Google διαφημίσεις

Καλικάντζαροι, Ξωτικά και βαθμοί τύχης, στην e-βασιλόπιτα

...για να αυξήσετε την τύχη σας, αν δείτε στο τραπέζι σας Καλικάντζαρο κρεμάστε ένα κόσκινο!, αν δείτε Νεράιδα-Ξωτικό πάρτε της το πέπλο!!!
..με τη συμμετοχή σας στην e-βασιλόπιτα, συμβάλλετε στη διάδοση ξεχασμένων λαϊκών μας παραδόσεων, στο παγκόσμιο "χωριό" .. στο internet

.. we need your contribution to reviving forgotten Greek folk traditions, through the e-vasilopita in the global "village" .. the internet.

ΠΡΟΣΟΧΗ!! στην e-βασιλόπιτα θα εμφανίζονται μέχρι την ημερομηνία της κοπής, στα τραπέζια των εγγεγραμμένων καλικάντζαροι και ξωτικά(νεράιδες) με σκοπό να μειώσουν οι μεν, και να αυξήσουν οι δε, την τύχη των εγγεγραμμένων για το φλουρί.

WARNING! this year goblins-KALIKANTZAROS and fairies-XOTIKO appear in e-Vasilopita in order to destroy your luck at FLOURI (Gold coin).
if a Goblin appears at your virtual table, then you should take a sieve by clicking the name, before it disappears, otherwise your luck points will be 50% less. if it appears at your table fairy then you should take her veil of clicking on the name, to get double luck points.

It means you have to check-visit very oft your virtual table.


Αν σας ενδιαφέρει να διατηρήσετε ή και να αυξήσετε τους βαθμούς της τύχης σας, θα πρέπει να επισκέπτεστε συχνά το "τραπέζι" σας διότι, αν σε ένα τραπέζι εμφανισθεί καλικάντζαρος, τότε αφαιρεί-κλέβει από όλους όσους βρίσκονται στο ίδιο τραπέζι το 50% της τύχης των.
Αν, πριν φύγει***, προλάβετε να πάτε στην σελίδα του με κλικ στο όνομά του και να κρεμάσετε ένα κόσκινο* τότε σας τη διπλασιάζει!.
Αν δεν κάνετε τις ανωτέρω ενέργειες θα δείτε περνώντας το ποντίκι πάνω από το όνομά σας(χωρίς κλικ) την ΕΥΝΟΙΑ της τύχης σας για το ΦΛΟΥΡΙ μειωμένη κατά 50%. Δηλαδή από 100 που είναι αρχικά, γίνεται 50 και αν εμφανισθούν 2 καλικάντζαροι στο τραπέζι σας τότε αφαιρούνται άλλα 50% δηλαδή η τύχη σας γίνεται 25!!. Το κατώτατο όριο βαθμών τύχης είναι το 1, ανώτατο δεν υπάρχει.
Αν εμφανισθεί Ξωτικό-νεράιδα τότε, αν προλάβετε πριν φύγει να πάτε στην σελίδα της, και να πάρετε το πέπλο* της, θα σας αυξήσει την τύχη σας κατά 100%, δηλαδή αν ήταν 100, θα γίνει 200!!. Αυτό ισχύει μόνο για τα Ξωτικά. Δηλαδή τα Ξωτικά δεν αφαιρούν μέρος της τύχης σας, αλλά σας δίνουν τη δυνατότητα να την διπλασιάσετε.

Τους βαθμούς της τύχης σας τους βλέπετε κάθε φορά στο τραπέζι σας περνώντας το ποντίκι πάνω από το όνομά σας(χωρίς κλικ). Με τον ίδιο τρόπο βλέπετε και τους βαθμούς τύχης των υπολοίπων που είναι στο ίδιο τραπέζι με εσάς, περνώντας το ποντίκι σας πάνω από τα ονόματά τους.

Τους καλικάντζαρους και τις νεράιδες θα τους γνωρίσετε από τα ονόματά τους.
Οπως μάθαμε οι καλικάντζαροι που θα μας επισκευτούν είναι*: ο Μαντρακούκος, ο Μαλαγάνας και ο Γουρλός και νεράιδες είναι*: η Αστέρω, η Λαμπετία και η Ζαφείρω.


* Σύμφωνα με τις παραδόσεις μας, παλιά στα χωριά για να μην τους πειράζουν οι καλικάντζαροι έπρεπε να κρεμάσουν ένα κόσκινο πίσω από την πόρτα. Αν έμπαινε ένας καλικάντζαρος στο σπίτι (επειδή είναι πολύ βλάκες) άρχιζε να μετράει τις τρύπες στο κόσκινο, μέχρι όμως να τις μετρήσει ξημέρωνε και έτσι έφευγε.
Επίσης αν κάποιος συναντούσε ένα ξωτικό-νεράιδα και κατάφερνε να της πάρει το πέπλο, του έκανε ότι της ζητούσε.

**Η τύχη του κάθε εγγεγραμμένου στην κοπή της e-βασιλόπιτας βασίζεται στον κατωτέρω αλγόριθμο.

Ο καθένας σας με την εγγραφή του έχει 100**** μονάδες τύχης. Αν πχ οι εγγεγραμμένοι είναι πέντε οι Α, Β, Γ, Δ και Ε, προσθέτουμε Α100+Β100+Γ100+Δ100+Ε100=500
Για να βρούμε τον τυχερό ζητάμε ένα τυχαίο αριθμό από το 1 έως το 500. Αν πχ ο τυχαίος αριθμός είναι ο 390 τότε τυχερός είναι ο Δ, διότι από 1 έως 100 είναι του Α, από 101 έως 200 του Β, από 201-300 του Γ, από 301-400 του Δ και από 401-500 του Ε.
Αν η τύχη του Β αυξηθεί κατά 100% και η τύχη του Ε μειωθεί κατά 50% τότε έχουμε Α100+Β200+Γ100+Δ100+Ε50=550 και ζητάμε τυχαίο αριθμό από το 1 έως το 550.
Όπως φαίνεται ο Β έχει περισσότερες πιθανότητες ενώ ο Ε πολύ πολύ λιγότερες.

***Το πόσες φορές έρχονται και φεύγουν οι καλικάντζαροι και τα ξωτικά είναι εντελώς τυχαίο. Μπορεί δηλαδή να έρθουν στις 10:00 πμ και να φύγουν στις 11:00 πμ της ίδιας μέρας, να ξανάρθουν στις 15:00 και να φύγουν στις 14:00 της επόμενης μέρας κλπ.

****100 Μονάδες παίρνει αν κάνει την εγγραφή του πριν την πρώτη εμφάνιση καλικαντζάρων, ενώ αν την κάνει μετά, τότε παίρνει όσες μονάδες έχει εκείνη τη στιγμή αυτός με τις λιγότερες.

22.12.2009
Διαβάστηκε: 7193 φορές

[ Back | Home | Top ]
Copyright multimedia-diaktinismos© 2001. All Rights Reserved.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του vasilopita.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ- ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ-PRIVACY POLICY

Αναπαραγωγή Σελίδας: 0.060 δευ. και 10 Inquiries to a database for 0.003 δευ.