Πολιτιστικό Ημερολόγιο - Παράδοση
 Μετάβαση στον:
          
Αναζήτηση ΕκδηλώσεωνΑναζήτηση Εκδηλώσεων  ΕκτύπωσηΕκτύπωση  Προτείνετε γεγονόταΠροτείνετε γεγονότα


e-Βασιλόπιτα 2014

Ημερομηνία Εκδήλωσης:Friday, February 21, 2014Tradition
Ημερομηνία Λήξης:Friday, February 21, 2014
Category:ΕΠΙΔΕΙΞΗ   ΕΠΙΔΕΙΞΗ
Description:ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ στην Παγκόσμια διαδικτυακή virtual e-βασιλόπιτα 2014 του απανταχού Ελληνισμού και φιλελλήνων «… ένα για τους φτωχούς και ένα για τους ξένους»

INVITATION: Free registration https://apps.facebook.com/hellenes
Εγγραφή δωρεάν https://apps.facebook.com/ellenismou

Σας καλούμε (Ελληνες και Φιλέλληνες) κάνοντας δωρεάν την εγγραφή σας να στηρίξετε τους σκοπούς της Παγκόσμιας διαδικτυακής virtual e-βασιλόπιτας 2014 του απανταχού Ελληνισμού και φιλελλήνων της οποίας η κοπή θα γίνει στην www.vasilopita.gr στις 21 Φεβρουαρίου (Παγκόσμια ημέρα μητρικής γλώσσας UNESCO)

Για το πως γίνεται και για τους σκοπούς της εκδήλωσης αυτής, η οποία έχει χαιρετιστεί από τον Οικουμενικό Πατριάρχη, από τον μεγάλο Ελληνοαμερικανό Andrew Athens και από άλλους εκπροσώπους του Ελληνισμού, μπορείτε να τα δείτε στο κατωτέρω video, διάρκειας 9 λεπτών. http://youtu.be/WAWwT6jpBiw

Οι εγγραφές που γίνονται δωρεάν, πέρυσι ξεπέρασαν τις 5000 από όλο σχεδόν τον κόσμο και θρησκείες. Ο συμβολισμός της εκδήλωσης, "όλος ο Ελληνισμός και οι φιλέλληνες, την ίδια μέρα, γύρω από ένα παγκόσμιο virual τραπέζι, για να ψάξουμε για το ΦΛΟΥΡΙ και τα ΣΗΜΑΔΙΑ της e-βασιλόπιτας"

Την ημέρα της κοπής, ή μετά την κοπή, κάθε εγγεγραμμένος, θα κάνει κλικ στο κομμάτι, που θα εμφανισθεί, ή που θα βρίσκεται, αντίστοιχα δίπλα το όνομά του, αυτό θα γυρίσει ανάποδα και έτσι θα δει τι έτυχε.

Στην e-βασιλόπιτα, εκτός από το ΦΛΟΥΡΙ που το στέλνουμε ταχυδρομικά τον τυχερό, υπάρχουν και ΣΗΜΑΔΙΑ όπως Ρόδι, Φύλλο ελιάς, Κλήμα, κλπ στα οποία αντιστοιχούν δώρα τα οποία ονομάζουμε ΔΩΡΟΦΛΟΥΡΙΑ τα οποία προσφέρουν Συνεταιρισμοί, Σύλλογοι, Παραγωγοί, Κοινότητες, Επιχειρήσεις του Ελληνισμού και φιλελλήνων.
Αξίζει να δείτε αυτά τα ΔΩΡΟΦΛΟΥΡΙΑ στο facebook στην www.facebook.com/vasilopita όπου θα μας τιμήσει το Like σας. Με τη συμμετοχή σας στηρίζετε τους στόχους της εκδήλωσης και το ξεχωριστό αυτό "ΑΝΤΑΜΩΜΑ" του απανταχού Ελληνισμού και φιλελλήνων γίνεται ακόμη πιο μεγάλο.

Ευχαριστούμε
με εκτίμηση

Ζήσης Κυριακάκης
Ομάδα υποστήριξης e-βασιλόπιτας*
vassilopita@gmail.com

*ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η e-βασιλόπιτα δεν χρηματοδοτείται από πουθενά, είναι δημιουργία μιας μικρής επιχείρησης πληροφορικής της ΔΙΑΚΤΙΝΙΣΜΟΣ (www.diaktinismos.gr) με έδρα την Κομοτηνή και με καταγωγή του ιδρυτή της από γονείς μετανάστες στη Γερμανία.
Το κόστος ελπίζουμε να το καλύψουμε από διαφημίσεις, διαφημιστικά banner και χορηγίες.


Σκοποί της e-βασιλόπιτας είναι

1. Δίπλα στον παγκόσμιο Santa Claus με τα δώρα για παιδιά, να παραθέσουμε την παγκόσμια διαδικτυακή βασιλόπιτα με τα δώρα για παιδιά και μεγάλους.

Δηλαδή, η e-βασιλόπιτα εκτός από φλουριά έχει και πολλά «Σημάδια» όπως Φύλλο Ελιάς, Ρόδι, καλάμι, Φασόλι, Σιτάρι, Κλήμα, κλπ. όπως τοποθετούσαν παλαιότερα στη βασιλόπιτα σε κάποιες περιοχές της Ελλάδος, στα οποία σημάδια, αντιστοιχούν τα δώρα(δωροφλουριά), δηλαδή προϊόντα ή υπηρεσίες που προσφέρουν Επιχειρήσεις, Συνεταιρισμοί, Σύλλογοι, Παραγωγοί, Κοινότητες και άλλοι φορείς του Ελληνισμού και φιλελλήνων από όλο τον κόσμο, για την προβολή τους στην εκδήλωση.
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα μια «ξεχωριστή» παγκόσμια προβολή προϊόντων-υπηρεσιών του απανταχού Ελληνισμού και φιλελλήνων.

Στα σημάδια της αντιστοιχούν δώρα(δωροφλουριά), δηλαδή τοπικά προϊόντα ή υπηρεσίες που προσφέρουν τοπικές επιχειρήσεις, παραγωγοί, και άλλοι φορείς του Ελληνισμού και φιλελλήνων από όλο τον κόσμο, για την προβολή τους στην εκδήλωση.

Σημειολογικά, τα μεν φλουριά δηλώνουν τους τυχερούς της νέας χρονιάς, τα δε σημάδια ανάλογα με τους συμβολισμούς τους δηλώνουν το πώς θα είναι το νέο έτος για τα άτομα που τα έτυχαν στο κομμάτι τους.
πχ το μικρό κομμάτι καλάμι που τοποθετούσαν στη βασιλόπιτα, αποτελούσε σύμβολο των γραμμάτων (καλαμαράς) και όποιος το έβρισκε στο κομμάτι του θα πήγαινε καλά στα γράμματα εκείνη τη χρονιά, το φύλλο ελιάς σύμβολο της καλής υγείας, το ρόδι του πλούτου και της αφθονίας, το κλήμα της γονιμότητας και της χαράς κλπ.

2. Να φέρουμε μέσω του διαδικτύου, κοντά στην Ελλάδα στην Κύπρο, στα έθιμα, στις παραδόσεις μας και στην Ελληνική γλώσσα, με ευχάριστο (μέσω ενός εθίμου) και εύκολο (μέσω του web) τρόπο, απόδημους ομογενείς, φιλέλληνες και ιδίως τη νεολαία για την οποία το διαδίκτυο αποτελεί ένα σημαντικό μέρος της «αυλής» της.

και

3 Να διαδώσουμε το όμορφο και επίκαιρο μήνυμα που εμπεριέχεται στον τρόπο με τον οποίο γινόταν, σε κάποιες περιοχές, η μοιρασιά των κομματιών
…το μεσημέρι που γύριζαν στο σπίτι από την εκκλησιά, ο νοικοκύρης έκοβε την βασιλόπιτα και μοίραζε τα κομμάτια ως εξής:
«Το πρώτο ήτανε του νοικοκυριού, το δεύτερο του Αϊ-Βασίλη, το τρίτο της νοικοκυράς, το τέταρτο της δουλειάς, τα υπόλοιπα των μελών της οικογένειας, ένα για τους φτωχούς και ένα για τους ξένους» (ΕΘΙΜΑ ΒΙΘΥΝΙΑ ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑ από τη Λαογράφο Αθηνά Τζηνίκου)
Αποστολέας Guest on 02/12/13 and approved by SISSIS

Ημερολόγιο - Κοπές Βασιλόπιτας
Δεκέμβριος 2021
ΚΔΤΤΠΠΣ
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Κανένα γεγονός σήμερα.
Copyright multimedia-diaktinismos© 2001. All Rights Reserved.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του vasilopita.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ- ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ-PRIVACY POLICY

Αναπαραγωγή Σελίδας: 0.043 δευ. και 12 Inquiries to a database for 0.014 δευ.